Blogs

2022.gada atskats "Teodora Jura fonds" darbībā un Teodora dzīvē

2022.gads noslēdzies un, neskatoties uz iktienas rutīnu,  tajā tomēr bijuši svarīgi notikumi gan nodibinājuma "Teodora Jura fonds" darbībā, gan pašam Teodoram. 

2022.gada sākumā ar nodibinājuma “Palīdzesim.lv” atbalstu tika realizētas nobeiguma 4 sesijas Zoom platformā profesionālu ārstu - psihoterapeitu vadībā tēviem, kuriem ir bērni ar īpašām vajadzībām/ invaliditāti, projekta "Psiholoģiska atbalsta grupa tēviem bērnu ar īpašajām vajadzībām/ invaliditāti ģimenēs" ietvaros.

Vasarā nodibinājums “Teodora Jura fonds”  bija partneris nodibinājuma "Palidzesim.lv" nometnē "Taureņu vasara" (SIF) 13.-16.07.2022 Viesu namā "Skultes muiža". Starp sajūsminātajiem dalībniekiem bija arī Teodors (un es, Aija). 

Maijā ar vecākiem sagatavojām un izsūtījām atbildīgajām institūcijām kolektīvu vēstuli par tehnisko palīglīdzekli – specializētu autosēdeklīti, lūdzot lai tiesības saņemt valsts finansēto autosēdeklīti ir visiem bērniem, kuriem nepieciešama īpaša kopšana sakarā ar funkcionāliem traucējumiem, neatkarīgi no bērna vecuma, svara, kā arī transportlīdzekļa īpašuma tiesībām vai valdījuma fakta bērna vecākam. Tāpat lūdzām paredzēt, ka atsevišķos gadījumos, kas saistīti ar specifiskām veselības problēmām, vadoties pēc ārsta rekomendācijām, autosēdeklīti ir iespējams saņemt arī bērniem, kuriem ir galvas un rumpja kontrole.

No 10.-11.septembrim Taurenes pusē, sadarbojoties ar biedrību "Atklāj sevi", tika veiksmīgi organizēts izaicinošs Tēvu pārgājiens.

Gada laikā aktīvi iesaistījāmies Latvijas Reto slimību alianses pasākumos. Alianses valdei deleģējām 2 kandidātus: Sanitu Siņicu un Sintiju Bergmani. Sintija veiksmīgi tika apstiprināta alianses valdē un pārstāvēs līdzīgu bērnu un tuvinieku intereses. Sanita izmantoja lielisku iespēju aliansē uzsākt darbu un ir projekta "Veselība - mūsu cilvēktiesības" eksperte.

Aiziešana

Diemžēl gads ir nesis sēru vēstis par pazīstamu bērniņu aiziešanu. Bērniņus, kurus satikām dzīves ceļā dēļ Teodora, rīkojot seminārus un esot kopā māmiņu un bērniņu tikšanās reizēs, apmainoties ar padomiem un informāciju. Izsakām visdziļākā līdzjūtība tuviniekiem un arī mēs sērojam par viņiem, tai pat laikā, bija prieks, ka varējām piedzīvot tos nelielos mirkļus ar viņiem kopā.

Paldies vecākiem, kas dalās stāstos, jo viena mamma minēja, ka viņai šie apkopotie stāsti ir palīdzējuši, radot sajūtu, ka nav viena.

Notikumi ļauj saprast, cik dzīve ir traulsla un, ka, iespējams, atvēlētais laiks mums kopā nav tik garšs kā iedomājamies. Izbaudīsim viens otra tuvību un novērtēsim labās dienas.

Teodors

Teodoram jau ir 6 gadi, 2022.gadā braši apmeklējā dārziņu, baudīja vasaru. Papildus ģenētiskai saslimšanai Teodoram 4 gadus ir auss problēmas. Decembrī Teodoram bija atkārtota auss operācija, jo no hroniska vidus auss iekaisuma veidojas holesteatoma (cholesteatoma). Holesteatoma ir epidermas ieslēgums vidusausī vai aizauss paugurā ar tieksmi izplatīties, tādējādi radot kaula eroziju. Tāpēc tas ir jāoperē ārā. Iespējams, Teodoram pavājināto muskuļu dēļ ir sliktāka apasiņošana, iespējams, mazāks jūtīgums uz sāpēm. Šo otru operāciju, kas bija ar gada starpību, pārcieta labāk. Novēlam bērniņiem veselas ausis un nepalikt vienaldzīgiem. 

Novēlam laimīgu, ar labu veselību, mīlestību un panākumiem (kaut nelieliem) piepildītu Jauno 2023.gadu!

Teodora Jura fonds, Teodora mamma- Aija

Par mums

Satiekot citus vecākus un bērnus ar īpašām vajadzībām, rodas plašāka skaidrība kā palīdzēt gan bērniem, gan vecākiem. Tāpēc Teodora Jura vecāki sadarbībā ar citu bērnu vecākiem ir izlēmuši veidot šo fondu.

Kontakti

Adrese: Misas iela 34-3, Rīga, LV-1058

Telefons: +371 22844298

E-pasts: [email protected]

Ziedojumu konts

LV34HABA0551044217340 
Banka: A/S “Swedbanka”, kods: HABALV2LV
„Teodora Jura fonds”
Reģ. Nr. 40008268573. 

 

©2024 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Teodora Jura fonds

Search