Blogs

Pasaules Hospisa un Paliatīvās aprūpes diena 2021.g 9.oktobrī

Paliatīvā aprūpe nav tikai aprūpe pirms nāves. Tā ir visaptveroša pacientu, kuru pilnīga izārstēšana nav iespējama, aprūpe – sāpju, sociālo, psiholoģisko un garīgo problēmu apzināšana un kontrole.

Paliatīvās aprūpes specialisti sniedz palīdzību bērniem, arī kuriem ir retas ģenētiskas saslimšanas, ģimenēm, kurām nepieciešama palīdzība, piemēram, pēc operācijas, pārsiet brūces, palīdzēt apkopt izgulējumus (piemēram, kad veidojas nobrāzumi zem ģipša), pamāca vecākus ievietot katetru vai uzsākt/pārtraukt mākslīgo ēdināšanu, dzirdināšanu (stoma, gastrostomas un enterostomas), apkopt brūces, sniedz kapelānu konsultācijas, psiholoģisku un cita veida palīdzību.  

Paliatīvās aprūpes specialisti vienmēr palīdzēs ģimenei, lai radītu pēc iespējas labāku dzīves kvalitāti.

Bez ģimenes ārstiem, specialistiem, Latvijā ir "Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība" (BKUS) un ir Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības komanda Liepājā.

9.oktobrī tiks atzīmēta Pasaules Hospisa un Paliatīvās aprūpes diena. Tā ir veltīta paliatīvās aprūpes pacientiem, viņu tuviniekiem, zinātniekiem un mediķiem, kas palīdz nodrošinātu iespējami labāko dzīves kvalitāti pacientiem un tuviniekiem. 

Arī šogad Liepājas komanda rīko konferenci "Nevienu neatstājot ārpus – vienlīdzība paliatīvās aprūpes pieejamībā".

Programma veidota, domājot par ģimenēm. Aicināti ir hroniski nedziedināmi slimo bērnu ģimenes locekļi – ikviens, kas piedalās bērna ikdienas dzīvē un aprūpē- aprūpētāji, asistenti, ārsti un jebkurš interesents. Programmu veido trīs tematiskie bloki, lai ikvienam būtu iespēja saņemt atbildes uz kādu no sev aktuāliem jautājumiem.

2021.gada 9.oktobrī

Tiešsaistē: no pulksten 11:30 līdz 16:40.

Klātienē: Baltijas rehabilitācijas centrs, K.Barona 14, Liepājā.

Dalības maksa: bezmaksas

Sīkāk informācija, programma un reģistrācija ŠEIT

 

Foto: Martins Zilgalvis , F64 no Palīdzesim.lv neaizmirstamās vasaras nometnes 2021.

Par mums

Satiekot citus vecākus un bērnus ar īpašām vajadzībām, rodas plašāka skaidrība kā palīdzēt gan bērniem, gan vecākiem. Tāpēc Teodora Jura vecāki sadarbībā ar citu bērnu vecākiem ir izlēmuši veidot šo fondu.

Kontakti

Adrese: Misas iela 34-3, Rīga, LV-1058

Telefons: +371 22844298

E-pasts: [email protected]

Ziedojumu konts

LV34HABA0551044217340 
Banka: A/S “Swedbanka”, kods: HABALV2LV
„Teodora Jura fonds”
Reģ. Nr. 40008268573. 

 

©2024 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Teodora Jura fonds

Search