Blogs

Tēvu izaugsmes kurss

Ir noslēdzies izaugsmes nodarbību cikls - kurss tēviem, kurš ilga nepilnus trīs mēnešus - 10 nodarbību garumā.

No šī gada 17.janvāra līdz 4.aprīlim norisinājās "Tēvu izaugsmes kurss". To vadīja Egils Purviņš, A.Havarda Tikumiskās Līderības institūta pasniedzējs, iekšējās izaugsmes un dzīves kvalitātes treneris, laulāts triju bērnu tēvs.

Kursā tika aicināti piedalīties tēvi, kuru bērni ir ar īpašām vajadzībām, lai savstarpēji atbalstītu viens otru un kopīgi izglītotos dažādās izaugsmes tēmās. 

Kurss nebija terapeitiska satura, bet ar padziļinātu iespēju tēviem atklātā veidā runāt par aktuāliem ikdienas jautājumiem, emocionāliem parbaudījumiem un pieredzi. Tēvi dalījās savos iekšējos pārdzīvojumos un ieklausījās citu tēvu pieredzē sasitībā ar izaicinājumiem, kuri rodas audzinot bērnus ar īpašām vajadzībām.

Izaugsmes nodarbības kursa laikā tika piedāvātas dažādas nodarbību tēmas, lai būtu iepsēja paskatīties uz sevi un savu ikdienu no dažādiem skatpunktiem, ietverot vairākas dzīves sfēras - darbu, attiecības, personīgo izaugsmi, garīgo dzīvi un brīvo laiku.

Galvenās kursa tēmas bija: dzīves kvalitāte, iekšējā izaugsme, rakstura pilnveidošana, ģimenes attiecības un iekšējā resursa atjaunošana. 

Kurss noritēja veiksmīgi un tēvi bija apmierināti ar iespēju tajā piedalīties. Lielākā vērtība no tēvu puses bija šī iespēja pavadīt laiku ārpus ikdienas ritma, iespēja satikt domubiedrus ar līdzīgu pieredzi un dalīties savstarpējā sapratnē, pieredzē un emocionālos pārdzīvojumus (gan pozitīvos, gan negatīvos).

Tas, kas varbūt pietrūka, secinot no tēvu agriezeniskās saites, bija padziļināti pastrādāt ar kādu konkrētu situāciju vai iekšēju sarežģījumu, lai rastu risinājumus situācijām, kuras atkārtojas vai kurās ir neizpratne par savām reakcijām un rīcību. Tika secināts, ka nodarbībās ar šādu padziļinātu ievirzi nākotnē būtu ieteicams piesaistīt kursu vadītāju ar profesionālu terapeitisku pieredzi un atbilstošām zināšanām.

Tēvi bija atsaucīgi un vēlētos līdzīgus kursus vai nodarbības arī turpmāk, veidojot jau savstarpējas tēvu atbalsta un domubiedru grupas. 

 

Par mums

Satiekot citus vecākus un bērnus ar īpašām vajadzībām, rodas plašāka skaidrība kā palīdzēt gan bērniem, gan vecākiem. Tāpēc Teodora Jura vecāki sadarbībā ar citu bērnu vecākiem ir izlēmuši veidot šo fondu.

Kontakti

Adrese: Misas iela 34-3, Rīga, LV-1058

Telefons: +371 22844298

E-pasts: [email protected]

Ziedojumu konts

LV34HABA0551044217340 
Banka: A/S “Swedbanka”, kods: HABALV2LV
„Teodora Jura fonds”
Reģ. Nr. 40008268573. 

 

©2024 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Teodora Jura fonds

Search