Blogs

Atskats uz tēvu pārgājienu 2022

Septembra sākumā tēvi devās pārgājienā, lai iepazītos, uzdrošinātos un pārbaudītu spēkus Tēvu pārgājienā “Stiprs vēl stiprāks 2022”

No 10. -11.septembrim Tēvu dienā rūpīgi plānoto pārgājienu vadīja biedrības "Atklāj sevi" vadītājs Kaspars Meļņikonis un Helmuts Elksnis ar komandu. Pārgājiens sākās Taurenē, caur Zosēniem, savienojās ar Gaujas senleju. Pa ceļam tika pildīti saliedējoši un izaicinoši uzdevumi, tostarp, "Jēkaba kāpņu" pārvarēšana, plosta darināšana un upes šķērsošana gan ar to, gan ar trošu ceļu palīdzību. Pirmās dienas noslēgumā bija kopīga nometnes un vakariņu gatavošana. 

Pēc kopīga mielasta sertificēta ārsta-psihoterapeita Ernesta Pūliņa-Ciņa, kurš pats ir tēvs bērnam ar īpašām vajadzībām, vadībā pie ugunskura notika sarunas par tēva lomu un nozīmi ģimenē, kā arī citām tēmām. Dzestrā nakts tika pavadīta armijas teltī, kam sekoja pēdējo spēku izsmeļošs pārgājiens otrajā dienā.

Pārgājienā bija iespēja sapazīties tēviem, kuri audzina bērnus ar īpašām vajadzībām, tas bija kā pārbaudījums sev un ļoti labi parādīja, ka ar citu atbalstu, var sasniegt neiedomājamus rezultātus.

Lai arī pārgājiens tiešām nebija viegls, jo kāds nākamajās dienās bija apaukstējies, kādam jutās smeldze kājās, kādam vienkārši sāpēja vēdera muskuļi no smiešanās, atsauksmes no tēviem bija pozitīvas, kā arī tika izteikta vēlme atkārtot gan aktivitātes ar fiziskiem izaicinājumiem, gan labprāt vienkārši tiktos un piedalītos sarunu vakaros.

Pateicamies tēviem par lomu ģimenē un, ka uzticējāties pārgājiena vadītājiem, pateicamies biedrībai "Atklāj sevi" un novēlam kā pārgājiena uzdevumos tā dzīvē arī palīdzēt citiem un spēju lūgt palīdzību, ja tā ir nepieciešama.

Teodora Jura fonds

Par mums

Satiekot citus vecākus un bērnus ar īpašām vajadzībām, rodas plašāka skaidrība kā palīdzēt gan bērniem, gan vecākiem. Tāpēc Teodora Jura vecāki sadarbībā ar citu bērnu vecākiem ir izlēmuši veidot šo fondu.

Kontakti

Adrese: Misas iela 34-3, Rīga, LV-1058

Telefons: +371 22844298

E-pasts: [email protected]

Ziedojumu konts

LV34HABA0551044217340 
Banka: A/S “Swedbanka”, kods: HABALV2LV
„Teodora Jura fonds”
Reģ. Nr. 40008268573. 

 

©2024 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Teodora Jura fonds

Search