Blogs

Uzzinot, ka mans bērns nebūs kā citi

Uzzinot, ka mans bērns nebūs kā citi, sapratu, ka noderētu papildus informācija, literatūra un manās rokās nonāca divas lieliskas grāmatas. 

 

Kad kokiem nokrīt lapas, no mūsu virtuves loga var redzēt tālāk.

Tūmass Šedīns

Rīga, Cerību Zvaigzne, Velku fonds, 2003. g.

Grāmatā stāstīts par ģimeni, kurā aug trīs bērni, diviem no viņiem ir smagi smadzeņu funkciju traucējumi. Kā izturēt tik grūtos pārbaudījumus? Kur rast spēku? Kā ticēt Dievam, kad jāpiedzīvo tik smagas situācijas? Daloties pārdzīvotajā, autors pieskaras tādām tēmām kā mūžība, cerība, lūgšana, ģimene u.c. Lai gan ģimenes sāpju brīži ir neizsakāmi smagi, grāmata raisa uz pozitīvām pārdomām ne vien par dzīves jēgu, bet arī par šāda veida situācijām, kuras jāpieņem un mīlestībā jāpanes.

Stāsts nav skumjš. Tas ir dziļi aizkustinošs vēstījums par dzīves jēgu.

 

Es arī attīstos!

Berita Lāgerheima

Grāmata, kas, iespējams, kādam no vecākiem, kas uzzinājuši, ka bērna attīstība nebūs kā iedomāta, sniegs skaidrojumus un atbildes par emocijām un jautājumiem, kas rodas.

Madonas poligrāfists, Velku biedrība, 2007.g.

Rokasgrāmata par bērna ar funkciju traucējumiem attīstības iespējām un ierobežojumiem ģimenē un apkārtējā vidē.

„Kļūt un būt par vecākiem ir liels un atbildīgs uzdevums, kas sniedz daudzus no dzīves skaistākajiem mirkļiem. Tomēr vecāku loma sagādā arī daudz rūpju un praktisku problēmu.

Ja ģimenē ienāk bērns ar funkciju traucējumiem, vecākiem jauno raižu un grūtību dēļ atliek mazāk laika un, iespējams, arī naudas, nekā audzinot veselu bērnu. Dzīve veidojas citādi, nekā bija iecerēts; ir jāmācās domāt atšķirīgi, jāatrod jaunas prioritātes, sadarbības partneri, vērtības.”

 

Grāmatas ir pieejamas arī @Teodora Jura fonds. Jautājiet!

Par mums

Satiekot citus vecākus un bērnus ar īpašām vajadzībām, rodas plašāka skaidrība kā palīdzēt gan bērniem, gan vecākiem. Tāpēc Teodora Jura vecāki sadarbībā ar citu bērnu vecākiem ir izlēmuši veidot šo fondu.

Kontakti

Adrese: Misas iela 34-3, Rīga, LV-1058

Telefons: +371 22844298

E-pasts: [email protected]

Ziedojumu konts

LV34HABA0551044217340 
Banka: A/S “Swedbanka”, kods: HABALV2LV
„Teodora Jura fonds”
Reģ. Nr. 40008268573. 

 

©2024 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Teodora Jura fonds

Search