Blogs

Teodora Jura fonds 2019.gada noslēgums

2019.gada nogale tuvojas un šādi ar Teodoru Juri Jūsu acīs vēlamies to noslēgt – ar ikdienišķu nodarbi - pošanos pastaigai ārā.

Gads ap Teodora Jura fondu bija gana rosīgs – iesākās ar Tēvu kursu, turpinājās ar pašu māmiņu iniciatīvām - tikšanās reizēm, pārrunām par terapijām, par bērnu celšanu, pieaicinot arī fotogrāfi, kopīgu mūzikas terapiju, aromterapiju, vienkārši sarunām.

Februārī Reto slimību dienas ietvaros aicinājām vecākus dalīties ar savu personisko stāstu par bērnu, kuru skar reta slimība, sniedzot ieskatu citiem. Stāsti  tika prezentēti pasākumā, ko organizēja Latvijas Reto slimību alianse, kuras biedrs martā kļuva arī Teodora Jura fonds. 

Arī Pasaules Hospisa un Paliatīvās aprūpes dienas, ko atzīmē oktobrī, ietvaros aicinājām vecākus dalīties ar stāstiem par ikdienas dzīvi, atbalstu, izaicinājumiem un skaistajiem brīžiem. Ar biedrības “Dižvanagi” ieteikumiem un pretimnākoša atbalstītāja palīdzību tika izdots lielisks buklets ar stāstiem, kuru eksemplāri vēl ir pieejami. 

Septembrī kopā ar Teodoru devāmies uz Vāciju, Mohnesse (Gune), lai piedalītos biedrības “Liss e.V.” rīkotajā pasākumā. Tur piedalījāmies semināros, uzklausījām citu vecāku pieredzi, runājāmies un mācījāmies. 

Septembrī un oktobrī Teodora Jura fonds atbalstīja neirosensormotorās refleksu integrācijas metodes speciālistu ierašanos un uzturēšanos Rīgā. Esam pateicīgi Indrai par šo specialistu ierašanos organizēšanu un iespēju vairākiem bērniem un vecākiem metodi iepazīt. 

Teodoram ar ģimeni ir tas gods izmitināt pie sevis Judith Simon, Anat Baniel metodes (ABM) / NeiroMovement praktizētāju no Nīderlandes, kura ierodas ik pa laikam un sniedz bērniem terapijas. Milzīgs paldies māmiņai Arinai, kura šo specialisti aicina, organizē ierašanās, kas sniedz bērniem un vecākiem iespēju apmeklēt šo  terapiju un saņemt atbalstu.

Decembrī Teodora Jura fonds atbalstīja Paliatīvās aprūpes biedrības organizēto pacientu bērnu brāļu un māsu grupu, kuru apmeklē arī Teodora Jura brāļi. Nenoliedzami šāda grupa ir nepieciešama un ne tikai biedrības biedriem, bet arī citu bērnu ar īpašām vajadzībām brāļiem un masām.

3.decembrī Teodora Jura fonds saņēma Pateicības rakstu nominācijā “Bērnu atbalsts” svinīgās ceremonijas “Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam 2019” ietvaros, ko rīko Latvijas Republikas tiesībsargs sadarbībā ar Invalīdu un viņu draugu apvienību “Apeirons” un Latvijas Nacionālo bibliotēku. 

Teodora Jura fonds pasakās visiem atbalstītājiem un novēl Jums gaišus, sirsnīgus un mierīgus Ziemassvētkus, laiku sev un tuviniekiem.

Laimīgu Jauno 2020.gadu!

 

Par mums

Satiekot citus vecākus un bērnus ar īpašām vajadzībām, rodas plašāka skaidrība kā palīdzēt gan bērniem, gan vecākiem. Tāpēc Teodora Jura vecāki sadarbībā ar citu bērnu vecākiem ir izlēmuši veidot šo fondu.

Kontakti

Adrese: Misas iela 34-3, Rīga, LV-1058

Telefons: +371 22844298

E-pasts: [email protected]

Ziedojumu konts

LV34HABA0551044217340 
Banka: A/S “Swedbanka”, kods: HABALV2LV
„Teodora Jura fonds”
Reģ. Nr. 40008268573. 

 

©2024 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Teodora Jura fonds

Search